Verbouwing Kasteeltuin

Vanaf half augustus 2021 is er veel bedrijvigheid op de Kasteeltuin. De Gemeente Utrecht werkt aan de grote verbouwing van de tuin. In dit bericht houden we je aan de hand van foto’s op de hoogte van de ontwikkelingen! Op naar een prachtige tuin…

Pluktuin

Dit jaar maken we voor het eerst een pluktuin in de Kasteeltuin. We zijn op dit moment druk bezig met de aanleg van borders en binnenkort gaan we zaaien. We kijken uit naar al die mooie bloemen en kleuren die daarna omhoog gaan komen….

Educatie

Ondanks dat we de scholen nog niet mogen ontvangen, zijn we druk bezig. Zodat we hopelijk na de meivakantie de lessen kunnen hervatten met een aangepast programma.

Kasteeltuin Nijevelt & Utrecht Natuurlijk

Kijk die vlag wapperen! Hij hangt hoor, het bewijs van een mooie samenwerking met Utrecht Natuurlijk. Mooie toekomstplannen!

Kabouterpad in aanleg

Marloes is hard bezig met het maken van een Kabouterpad voor Kasteeltuin Nijevelt. Dit pad zal enkele keren per jaar worden uitgezet tijdens activiteiten én natuurlijk voor scholen die met groep 1/2 van dit pad gebruik willen maken. Hopen op betere tijden… Wat is…

Winter in de Kasteeltuin

Na een kwakkelend begin is de winter van 2021 toch een memorabele geworden. Met vrieskou en als kers op de taart ook nog sneeuw! Hier een aantal prachtige winterse foto’s van Kasteeltuin Nijevelt. Gewoon, omdat het zo mooi is! En zo fijn.

Bloembollen bezorgd

Kerst is vroeg dit jaar: de bloembollen zijn vandaag bezorgd. Onze voorzitter Jago heeft bloembollen in ontvangst genomen. We gaan ze gauw de grond in doen, zodat we er in het voorjaar met de buurt van kunnen genieten. Bedankt Gemeente Utrecht!

Vlaggetjes

Vrolijk nieuws in donkere tijden: we ontvingen twee vlaggetjeslijnen gemaakt door een vrijwilligster. Wat ontzettend lief én knap! Hopelijk gaan we ze veel gebruiken tijdens feestelijkheden op de tuin in 2021 en de verdere toekomst!

Nieuwe voorraad honing

Er is weer honing van onze bijen! Langzaam gaan de bijen in rust voor de winter, maar wij kunnen nog genieten van hun harde werk. Kom gezellig bij ons langs om een pot biologische honing te kopen!

Egelhotel is geopend

Ons  egelhotel is klaar! Lekker gevuld met een bedje van kranten en bladeren zijn we open voor wintergasten.