start verbouwing

Binnenkort start de verbouwing van ‘ons’ park. Ooit stond op deze plek de ridderhofstad Nijevelt. Dit Kasteel Nijevelt was omsloten door grachten. Nu gaat de gemeente Utrecht de oude structuren van de kasteeltuin weer zichtbaar maken .

Er komt weer een boomgaard, ze trekken een oude sloot door, verleggen het fietspad en maken het gebied weer toegankelijker. En uiteraard blijft er een mooie plek voor de moestuin. De aannemer start vandaag, 9 augustus, met het onderzoek op de plek waar de nieuwe sloot komt. Bij dit onderzoek graven archeologen de grond heel nauwkeurig af. Dit is nodig omdat het park een archeologisch rijksmonument is. Daarna begint de uitvoering van het ontwerp voor de kasteeltuin.

De planning is om het werk in januari 2022 op te leveren. Het is vooraf niet precies te zeggen hoeveel en wat de archeologen vinden.Tijdens de archeologische opgraving is het grootste deel van het park toegankelijk. Alleen het deel waar we de archeologische opgraving doen zetten we af met bouwhekken. Vanaf 1 september is het park niet meer toegankelijk. We maken met de gemeente nog afspraken over het gebruik van de moestuin.

Meer weten of het ontwerp in detail bekijken? Kijk op www.utrecht.nl/kasteeltuin-nijevelt