De Tuin

Samen werken verbindt mensen. Door samen te werken in de tuin, ontmoet je anderen uit de buurt of je leert elkaar juist beter kennen. Dit verbetert het gevoel van saamhorigheid. Niet alleen volwassenen vinden een plek in kasteeltuin Nijevelt, ook kinderen doen hier naar hartenlust mee. Zij bewerken het land, ze zaaien, planten en oogsten. Een deel van de oogst gaat naar de deelnemers op de tuin en een deel wordt verkocht.

Leerzaam

Kinderen oogsten hun eerste krop andijvie of trekken een prei uit de grond. Al doende leren ze op een hele natuurlijke en speelse manier de waarde van voedsel en tegelijkertijd zijn ze lekker buiten.

Tuincoördinator

Op de tuin is een tuincoördinator. Deze organiseert het werk, adviseert mensen die op de tuin werken, begeleidt mensen die ondersteuning nodig hebben en zorgt dat alles er reilt en zeilt.

De kleinschalige tuinderij ligt in het De Milan Viscontipark in de wijk Veldhuizen in de Meern. Een buurttuin waar mensen planten, zaaien en oogsten. Naast betrokken buurtbewoners werken er ook mensen die ondersteuning vragen bij hun werkzaamheden. De activiteiten in en om de tuin bieden hen een mooie werkplek, midden in de maatschappij.

Doe mee!

Iedereen is van harte welkom om te komen helpen. Tijdens de openingstijden van de tuin is het ook mogelijk om verse groenten en bloemen te kopen. Wanneer je helpt, mag je ook oogsten. Zo ziet je gelijk hoe bijvoorbeeld een maiskolf aan de plant groeit en hoe je deze moet oogsten.