Nieuwe voorraad honing

Er is weer honing van onze bijen! Langzaam gaan de bijen in rust voor de winter, maar wij kunnen nog genieten van hun harde werk. Kom gezellig bij ons langs om een pot biologische honing te kopen!

Egelhotel is geopend

Ons  egelhotel is klaar! Lekker gevuld met een bedje van kranten en bladeren zijn we open voor wintergasten.

Kasteel van zeecontainers

Heb je ze ook gezien, de zeecontainers op het grasveld naast de Kasteeltuin? Het was een recylcekasteel, naar voorbeeld van het oude Kasteel Nijevelt. Kunstenaar Pet Van de Luijtgaarden heeft van 14 tot 18 september 2020 samen met de groepen 8 van de vier omliggende scholen het kasteel geschilderd. Doel was om de kinderen actiefLees verder

Nieuw kippenhok

Er is hard gewerkt aan een nieuw kippenhok en onze kippen zitten er weer goed bij. Kijk ze eens blij en trots zijn met hun nieuwe hok.

Yoga

Op het grote grasveld in onze mooie #KasteeltuinNijevelt (tegenover de scholen) is Angela van @balancemoves gestart met yogalessen! Supertof, vinden wij. Zo worden we steeds meer een tuin en park van, voor en door de buurt. En wil jij ook je lichaam in beweging brengen én zelf leren ontspannen? Neem dan contact op met AngelaLees verder

Kasteeltuin Nijevelt verbindt Veldhuizen

Midden in de wijk Veldhuizen in Vleuten-De Meern ligt de ruïne van Kasteel Nijevelt. De gemeente is samen met buurtbewoners, kinderen en Utrecht Natuurlijk bezig deze plek in ere te herstellen. Gezamenlijk maken zij het park Kasteeltuin Nijevelt, een heerlijke plek om te ontmoeten, te tuinieren en te spelen. De eilandjes en het informatiebord inLees verder

Natuurspeeltuin is klaar!

Na een aantal weken werken is de speeltuin in Kasteeltuin Nijevelt klaar! De werkmannen zijn (voorlopig) weg en de kinderen uit de wijk kunnen genieten van een gloednieuwe speelplek. In week 20 wordt nog gewerkt aan het de tribune bij de calisthenics. Ook komen er nog een picknickplek en prullenbakken.

Kasteeltuin tijdens corona

Het zijn op dit moment gekke tijden, waarin de scholen dicht zijn en veel mensen thuiswerken. In deze periode is  Kasteeltuin Nijevelt open. Iedereen mag komen helpen, maar wel gelden ook bij ons de algemene regels van het RIVM.

Bouw nieuwe speeltuin begonnen

In de week van 16 maart 2020 is gestart met de aanleg van de nieuwe speeltuin in Kasteeltuin Nijevelt. De eerste contouren zijn zichtbaar gemaakt en binnenkort volgen de speeltoestellen zelf. Voor de kinderen uit de wijk was alle actie van de graafmachines al aanleiding om te komen kijken en lekker te spelen.

NLDoet: Tuin lenteklaar

Afgelopen zaterdag 14 maart zijn – letterlijk – bergen werk verzet. Mede dankzij de inzet van Utrecht Natuurlijk, buurtgenoten en de kruiwagens van Van Rijnsoever Utrecht. De tuin ligt er nu prachtig bij. Hopelijk kunnen we er, ondanks alle corona-perikelen, een prachtig moestuinseizoen van maken.