Kasteeltuin Nijevelt verbindt Veldhuizen

Midden in de wijk Veldhuizen in Vleuten-De Meern ligt de ruïne van Kasteel Nijevelt. De gemeente is samen met buurtbewoners, kinderen en Utrecht Natuurlijk bezig deze plek in ere te herstellen. Gezamenlijk maken zij het park Kasteeltuin Nijevelt, een heerlijke plek om te ontmoeten, te tuinieren en te spelen. De eilandjes en het informatiebord inLees verder

Natuurspeeltuin is klaar!

Na een aantal weken werken is de speeltuin in Kasteeltuin Nijevelt klaar! De werkmannen zijn (voorlopig) weg en de kinderen uit de wijk kunnen genieten van een gloednieuwe speelplek. In week 20 wordt nog gewerkt aan het de tribune bij de calisthenics. Ook komen er nog een picknickplek en prullenbakken.

Kasteeltuin tijdens corona

Het zijn op dit moment gekke tijden, waarin de scholen dicht zijn en veel mensen thuiswerken. In deze periode is  Kasteeltuin Nijevelt open. Iedereen mag komen helpen, maar wel gelden ook bij ons de algemene regels van het RIVM.

Bouw nieuwe speeltuin begonnen

In de week van 16 maart 2020 is gestart met de aanleg van de nieuwe speeltuin in Kasteeltuin Nijevelt. De eerste contouren zijn zichtbaar gemaakt en binnenkort volgen de speeltoestellen zelf. Voor de kinderen uit de wijk was alle actie van de graafmachines al aanleiding om te komen kijken en lekker te spelen.

NLDoet: Tuin lenteklaar

Afgelopen zaterdag 14 maart zijn – letterlijk – bergen werk verzet. Mede dankzij de inzet van Utrecht Natuurlijk, buurtgenoten en de kruiwagens van Van Rijnsoever Utrecht. De tuin ligt er nu prachtig bij. Hopelijk kunnen we er, ondanks alle corona-perikelen, een prachtig moestuinseizoen van maken.

Start bouw nieuwe speeltuin

Er is mooi nieuws te melden! In de week van 30 maart start de Gemeente Utrecht met de plaatsing van de nieuwe speeltuin, vlak naast BraZZerie & Bakkerij Abrona!

Ontwerp nieuwe speeltuin

Misschien heb je wel gezien dat het speeltoestel dat in Kasteeltuin Nijevelt, vlak naast BraZZerie & Bakkerij Abrona, stond is weggehaald. Maar… Goed nieuws!

Voorlopig ontwerp Kasteeltuin Nijevelt

Op 8 juli is het voorlopig ontwerp van Kasteeltuin Nijevelt besproken. In Kasteeltuin Nijevelt komt een apart gedeelte met moestuin, waar Vereniging Kasteeltuin Nijevelt. Daarnaast organiseert Utrecht Natuurlijk een educatieprogramma in een deel van de moestuin. 

Nieuwe fase voor Kasteeltuin Nijevelt

De ontwikkeling van de Kasteeltuin Nijevelt gaat een nieuwe fase in. De gemeente Utrecht gaat het masterplan dat een aantal jaar geleden voor de gehele kasteeltuin is gemaakt stapsgewijs in uitvoering brengen. Dat betekent ook dat de moestuin anders georganiseerd gaat worden. Stichting de Wending heeft de stadstuinderij met diverse partijen en buurtbewoners ontwikkeld enLees verder

Infobord

Met dank aan het Prins Bernard Cultuurfonds